Genialt skattegrep

257 000 nordmenn har redusert rentefradraget i skattekortet i år. Det utgjør en reduksjon fra 32,4 milliarder kroner til 14,9 milliarder.

SJEKK FRADRAG: Skatteetaten forventet høyere renter, så det lønner seg å sjekke om du har fått for høyt rentefradrag. Foto: Skatteetaten
SJEKK FRADRAG: Skatteetaten forventet høyere renter, så det lønner seg å sjekke om du har fått for høyt rentefradrag. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere nordmenn enn vanlig har gjort endringer i skattekortet i år. Når det gjelder rentefradraget i skattekortet er summen endret fra totalt 32,4 milliarder kroner til 14,9 milliarder, viser tall som P4 har fått fra Skatteetaten.

Renteøkninger gjør at de som har boliglån, får mer i rentefradrag, noe som igjen betyr lavere skatt.

ORANSJE PRIKK: En Tiktok-bruker går nå ut og advarer iPhone-brukere. Grunnen til det er dette oransje lyset. Foto: Kirsti Østvang Video: @mrjamienyland / Tiktok Vis mer

- Det viser at flere er bevisste på det og sjekker at det er riktig. Folk gjør bevisste handlinger opp mot det de kan påvirke selv, sier rådgiver Sindre Lindstrøm Andersen i Skatteetaten.

Skatteetaten forklarer tallene med at de ventet en høyere rente før folk fikk skattekortene sine for i år, og at det er mange som har justert summen ned igjen, særlig tidlig på året. I den samme perioden har 138 000 nordmenn økt rentefradraget, fra 6,2 milliarder til totalt 15,3 milliarder kroner.

- At det er flere som reduserer dette fradraget, overrasker meg siden høyere rente på boliglån gir lavere skatt, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer