Tilbaketrekking

Genmodifisert

Godteriet «Airheads Green Apple» inneholder ulovlige ingredienser.

MERKET: «Contains a bioengineered food ingredient» er tekst man ikke ønsker på produkter i Norge. Foto: Dropsen AS/Mattilsynet
MERKET: «Contains a bioengineered food ingredient» er tekst man ikke ønsker på produkter i Norge. Foto: Dropsen AS/Mattilsynet Vis mer
Publisert

Godteriimportør Dropsen AS trekker nå tilbake produktet «Airheads green apple». Dette fordi produktet inneholder ulovlige genmodifiserte ingredienser, skriver Mattilsynet.

Produktene er produsert i USA og importert fra Nederland. I USA er flere varianter av genmodifisert mais, soyabønner og sukkerbeter godkjent for bruk i matindustrien.

Ikke godkjent i Norge

Mattilsynet skriver at det sannsynligvis er trygt å spise godteriet, og begrunner dette med at det sannsynligvis er EU-godkjente genmodifiserte ingredienser som brukes. Samtidig understreker tilsynet at ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge per i dag.

Forbrukere som oppdager produkter merket «Genetically modified», «bioengineere», «genteknik» eller lignende, bes gjøre butikken oppmerksom på det og eventuelt varsle Mattilsynet.

De som har kjøpt det aktuelle produktet, eller andre produkter som er genmodifiserte, kan levere dem tilbake i butikken der de er kjøpt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer