- Gi barna godteri!

Professor råder oss til å la barna få kaker, sjokolade og potetgull.

Er e-stoffene i godteri farlige? Sjekk ekspertenes forklaring i artikkelen. Foto: Colourbox
Er e-stoffene i godteri farlige? Sjekk ekspertenes forklaring i artikkelen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken er tiden for marsipan, Kvikk lunsj og varm sjokolade. Professor Simon Brownhill forleser i undervisningmetodikk ved universitetet i Derby i Storbritannia.

Nå har han terget på seg foreldre, skolevesen og kostholdsekperter ved å anbefale at barn oppmuntres til å spise blant annet sjokolade og kaker, melder The Evening Telegraph.

Les også: Derfor maser de etter godteri

- Trenger fett og kalsium

Det noe kontroversielle rådet står å lese i hans nye bok om fysisk fostring, «100 Ideas for Teaching Physical Development».

Les også: Bruker 13 286 kroner på brus og godteri

Bakgrunnen for anbefalingen om mer godterispising er at Brownhill mener barn får i seg for lite kalsium og fett, og han anser sjokolade som en utmerket kilde for nettopp dette.

- Barna trenger kalsium og fett, og de bør tillates å nyte maten de spiser. Hvis du gir barna skyldfølelse for det de spiser, kan de utvikle komplekser.

Les også: Kan du få kviser av godteri?

Vil servere sjokolade på skolen

Og ikke nok med det. Det er nettopp blitt forbudt med brus- og godteriautomater i britiske skoler, men Brownhill mener barn bør få servert sjokolade og potetgull på skolen - i moderate mengder, riktignok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer