Coronavaksine

- Gi beskjed om du ikke kommer til vaksinetimen

Dekker reiseforsikringen avbestilling av ferie hvis du blir innkalt til å ta coronavaksinen mens du er bortreist? Og, hvordan bør du prioritere ferietur mot vaksinering?

CORONASERTIFIKAT: Helseminister Bent Høie sier at en midlertidig løsning for coronasertifikat er på plass innen 11. juni. I saken under kan du lese om hva som skjer hvis vaksineinnkallingen krasjer med planlagt sommerferie-reise. Vis mer
Publisert

Snart er det tid for sommerferie, og for de aller fleste av oss blir det nok norgesferie i år som i fjor.

Vaksineringen mot coronaviruset, derimot, tar ikke fellesferie, og flere kommuner varsler at du kan bli kalt inn til å ta vaksine også mens du gjerne er bortreist.

Du kan få vaksine-time i sommerferien

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) sier at kommunene gjør det de kan for å gi folk vaksinetime i god tid, men det kommer an på kapasitet og vaksineforsendelsenes pålitelighet.

Han trekker fram Oslo kommune som et eksempel:

  • De opplyste denne uka at det legges opp til vaksinering av aldersgruppen 18 til 24, før de begynner på vaksineringen av den mellom 40 og 44 år, for deretter å vaksinere de mellom 25 og 39 år.
  • Etter planen skal Oslo kommune begynne med dette i uke 24, og innen uke 29 skal alle ha fått tilbud om dose én så lenge de nasjonale prognosene holder seg og vi får de vaksinene som er varslet.
  • Innbyggerne i Oslo vil få varsel på SMS når de kan bestille vaksine-time, og det legges opp til at de kan gjøre dette i god tid i forkant, slik at de kan planlegge sommerferien sin rundt dette.

- Gi beskjed om du ikke kommer til vaksinetimen

Så, hvordan bør du prioritere i sommer - etterlengtet ferie eller etterlengtet vaksine?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer