Nav

- Gi beskjed

Ny påminnelse fra Nav.

SJEKK DETTE: Du kan ha krav på kontantstøtte, selv om barnet ditt har barnehageplass. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
SJEKK DETTE: Du kan ha krav på kontantstøtte, selv om barnet ditt har barnehageplass. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook kommer Nav med en påminnelse til personer som mottar kontantstøtte.

- Har du kontantstøtte? Da må du gi oss beskjed om barnehageplass. Du kan få kontantstøtten fram til måneden før barnet får plass i barnehagen, skriver etaten.

For å ha rett til kontantstøtte må barnet være fylt ett år og ikke gå i fulltids barnehage. Hvis man har adoptert barn kan man få kontantstøtte selv om barnet er over to år, står det på Navs nettside.

Flere regler

Man kan også har rett til 20, 40, 60 eller 80 prosent kontantstøtte, hvis barnet har deltidsplass i barnehagen.

Nav legger til både du og barnet som regel må bo i Norge for å motta kontantstøtte.

- Hvis barnet ditt oppholder seg i Norge i minst 12 måneder sammenhengende, blir barnet regnet som bosatt.

Få all informasjon her.

- Hvis du har andre barn enn dine egne boende fast hos deg, kan du ha rett til kontantstøtte. Du kan ikke få kontantstøtte for barn som er i fosterhjem eller i en institusjon.

Sjekk dette

Tidligere i år informerte Nav om at de hadde endret praksis for alle ytelser som er ansett som familieytelser etter EØS-regelverket, inkludert kontantstøtte.

Etaten la til at endringen gjaldt tilbake i tid.

- Nav har endret praksis for ytelsene barnetrygd, kontantstøtte og stønad til enslig mor eller far. Endringene innebærer blant annet at foreldre som bor sammen med barnet i et annet EØS-land kan ha en selvstendig rett til familieytelser fra Norge. Endringen innebærer at også foreldre som aldri har bodd sammen, har rett til familieytelser fra Norge hvis en av foreldrene er omfattet av norsk trygdeordning.

Nav skrev videre at man kan ha rett til erstatning etter skadeserstatningsloven § 2-1, hvis man har hatt et økonomisk tap på grunn av feilpraktiseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer