Gi bort bilen og få billigere forsikring!

Har du nettopp betalt forsikringspremien, er du i utgangspunktet bundet til forsikringsselskapet ut perioden. Men om du absolutt vil bytte, finnes det flere - kanskje litt sleipe - veier rundt problemet.

Gi bort bilen og få billigere forsikring!
Publisert

Det er utrolig surt å betale på en rådyr forsikring når du vet at du kunne ha spart titusenvis av kroner bare ved å bytte selskap. Når du endelig kommer over et forsikringstilbud som er langt gunstigere enn den avtalen du har i dag, får du derfor lyst til å bytte selskap med en gang.

Dette vet selvfølgelig forsikringsbransjen, og de har derfor gjort sitt for at du skal sitte i garnet...

Oppsigelse av forsikringen

På din nåværende forsikringsavtale finner du vanligvis side opp og side ned med liten skrift. Der står det gjerne: "Forsikringsavtalen er bindende i avtalt forsikringstid, normalt ett år."

Du kan allikevel si opp forsikringen i enkelte tilfeller. Dette vil for eksempel være når:Forsikringsbehovet faller bort, eller det foreligger andre særlige grunner. Tja, det spørs vel om du ble noe særlig klokere av dette, for hva mener egentlig selskapene når de sier særlige grunner?

Selger du huset eller bilen din, eller den blir stjålet, kan du si opp forsikringsavtalen og få refundert den forsikringspremien for den perioden du har forhåndsbetalt, men ikke kommer til å benytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer