Gi deg selv høyere rente

Betal ned lånet med tre prosentpoeng rentepåslag – og du blir gjeldfri åtte år tidligere.

Forbrukerøkonom i Nordea, Christine Warloe, er bekymret for unge boligkjøpere som tror at den lave renta er den nye normalen.  Foto: Nordea
Forbrukerøkonom i Nordea, Christine Warloe, er bekymret for unge boligkjøpere som tror at den lave renta er den nye normalen. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lånerentene i dagens marked er svært lave. Den økonomiske situasjonen i Europa og verden forøvrig taler dessuten for at rentene vil holdes lave i ganske lang tid fremover, også her i Norge. Likevel krever Finanstilsynets retningslinjer at låntakere skal tåle en renteøkning på fem prosentpoeng for å få innvilget lån.

Hvis du faktisk tåler en renteøkning på fem prosentpoeng, kan du tjene mye på å "sette opp" renten allerede nå.

Gjeldfri mye tidligere

En fiktiv renteøkning kan nemlig skrelle mange år av løpetiden på lånet ditt. Hvis du betaler som om renten var fem prosentpoeng høyere – kan du betale ned lånet på nesten halve tiden.

Frister det å bli gjeldfri om 13 år? Dette må til:

Les også: Slik får du laveste rente på billånet ditt

– Ikke bli historieløse

Vi skal ikke lenger tilbake enn 2008 for å finne rentenivåer på 7-8 prosent, og forbrukerøkonom Christine Warloe er bekymret for låntakere som tror at dagens nivå er normalen:

– Det er bare noen få år siden vi hadde langt høyere rentenivåer, så det er fornuftig å ikke bli historieløse i denne sammenhengen. De som nylig har kjøpt og aldri har opplevd høy rente er spesielt sårbare, sier Warloe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.