Hva får kvinner i pensjon?

- Gi en sparegave på morsdagen

Dette er et viktig tiltak for å få bukt med den økonomiske ubalansen mellom kjønnene, mener Storebrand.

SPAREGAVE: Hjelp mamma med å øke pensjonen denne morsdagen, råder konserndirektøren for personmarked i Storebrand. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SPAREGAVE: Hjelp mamma med å øke pensjonen denne morsdagen, råder konserndirektøren for personmarked i Storebrand. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I dag, søndag 10. februar, er det morsdag, den dagen i året mammaen i familien skal få litt ekstra oppmerksomhet og få vite hvor mye barna og pappaen setter pris på henne.

Mange gir nok et kort, en blomst eller en liten gave til henne, men hvis dere vil gi henne noe ekstra i år, som er en ekte gave for framtiden, har Wenche Martinussen, konserndirektør for personmarked i Storebrand, et tips:

- Det jeg håper mødre kan få på morsdagen i år, er en økonomisk kompensasjon: Gi en sparegave. For eksempel kan far i huset sette opp en spareavtale med månedlige trekk for sin partner, som en aksjesparekonto (ASK) øremerket mammas pensjon, sier Martinussen til Dinside.no.

Med en ASK vil pengene som settes inn der, vokse jevnt og trutt over lang tid, legger hun til.

Skjevhet mellom kjønnene

En slik alternativ mordagsgave er et viktig tiltak for å få bukt med den økonomiske ubalansen mange mødre sliter med, blant annet fordi de er mer hjemme med syke barn enn menn, samt tar ut mesteparten av foreldrepermisjonen. Dette forplanter seg nemlig også til lønnen senere i karrieren, ifølge Martinussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer