Nav

- Gi oss beskjed

Du kan ha rett til dagpenger fra første dag.

GI BESKJED: - Om du allerede er permittert og mottar dagpenger når du blir tatt ut i streik, er det viktig at du gir oss beskjed, informerer Nav. Foto: Morten Holm / NTB
GI BESKJED: - Om du allerede er permittert og mottar dagpenger når du blir tatt ut i streik, er det viktig at du gir oss beskjed, informerer Nav. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag ble det klart at NHO og LO brøt lønnsforhandlingene hos Riksmekleren. Flere titusener av norske arbeidere tas dermed ut i streik i en rekke bedrifter.

Nå kommer Nav med informasjon til de som er permittert grunnet streik.

- Du kan ha rett til dagpenger fra første dag du er permittert, både når det er streik i din egen bedrift, eller i en annen bedrift. Du har bare krav på dagpenger dersom dine lønns- eller arbeidsvilkår ikke kan bli påvirket av utfallet av streiken. Du får ikke lønn fra arbeidsgiveren din de første 15 dagene du er permittert.

Nav skriver at man i noen tilfeller kan bli permittert fordi andre grupper i bedriften din streiker.

- I sånne tilfeller kan du ha rett til dagpenger. For å få vurdert denne retten, må du sende inn søknad om dagpenger. Vi vurderer da om arbeidsvilkårene dine blir påvirket av streiken, og om du har rett til dagpenger. Du kan ha rett til dagpenger fra første dag du er permittert. Dette gjelder både når streiken er i din egen bedrift, og når du blir permittert på grunn av streik i en annen bedrift.

Videre informerer etaten om at det ikke får konsekvenser for utbetaling av dagpenger om man mottar streikebidrag under permittering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.