Gi oss tilbake miniskjørtet

KOMMENTAR: Det er snart færre miniskjørt i Norge enn hva det er i Saudi-Arabia. I hvert fall dersom barne- og familieminister Laila Dåvøy får det som hun vil.

Miniskjørtet, roten til alt ondt.

Foto: Rune Olafsen Foto: Rune Olafsen
Miniskjørtet, roten til alt ondt.

Foto: Rune Olafsen Foto: Rune Olafsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge har siden 1972 hatt en lovgivning som regulerer kjønnsfremstillingen i markedsføringen; ingen salgskåt markedsfører skal få trekke veksler på noens fysikk. I en fersk pressemelding fra Barne- og familiedepartementet varsler Laila Dåvøy at hun er klar for ytterligere regulering av kjønnsfremstillingen i reklamen.

Kan kvinner lukeparkere?

Lovgivningen har langt på vei vært effektiv. Det er så si intet miniskjørt i sikte, og dukker det opp ett, kan du banne på at de skadelige effektene har blitt målt, veid og funnet for skadelig for dannelsen av barnas sinn, trafikken og kvinners holdning til egen kropp. Da Braathens for en tid siden kjørte en reklamesnutt hvor en smilende flyvert geleidet et fruentimmer gjennom lukeparkeringens feller, ble det bråk i form av klage til Forbrukerombudet. Braathens ble likevel frikjent. For kvinner kan lukeparkere, og når fremstillingen blir så humoristisk som i Braathens-snutten, så er det ingen som er i tvil om at flyselskapet egentlig er 100 prosent sikre på dette faktum.

– Nei, vi ser ikke at dette er en sak myndighetene burde ha brukt tid og ressurser på, uttalte representanter for flyselskapet, og klemte til med at skytsen de fikk til syvende og sist var positiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer