Gidder ikke å bytte bank

NYHET: Bankmarkedet er for kjedelig til at vi orker å sette oss inn i det. Vi har dessuten andre ting å bruke tiden på. Derfor bytter vi ikke bank.

Publisert
Sist oppdatert

Nei, nordmenns banklojalitet skyldes ikke at vi er uvitende og lite intelligente. Grunnen er snarere at vi har viktigere, hyggeligere og morsommere ting å gjøre.

Dette viser en fersk case-studie fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

- Mange synes banksysler er så kjedelig at de ikke gidder eller orker å holde seg orientert om det, sier SIFO-forsker Lisbet Berg.

Til å sovne av

Folk leser ikke informasjon de får fra banken, og skyr bankstoff i aviser og ukeblader. Å administrere egen økonomi opplever de som søvndyssende. Konsekvensen er avmakt. De holder seg til én bank.

- Noen styrer til og med unna bankspørsmål fordi de ikke vil fremstå som økonomiske nerder som surfer på nettet for å finne de mest lønnsomme tilbudene, sier Berg.

Knapp tid spiller dessuten en betydelig rolle. Mange opplyser at de har viktigere ting å bruke tiden på enn rentesrente og transaksjonsgebyrer.

- Mer interessante ting enn banken vinner kampen om tiden. Å være orientert på bankmarkedet er for tidkrevende for mange. Masete og komplisert er også uttrykk som går igjen, sier Berg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer