Gifte menn dropper husarbeid

Kvinne - ikke gift deg. Når samboere blir forfremmet til ektemenn, kutter de ned på husarbeidet.

Publisert
Sist oppdatert

Gifte menn blir avslørt i en ny internasjonal undersøkelse. De gjør nemlig mindre husarbeide enn samboende menn, skriver LiveScience i en artikkel publisert onsdag.

- Ekteskapet som institusjon synes å ha en tradisjonaliserende effekt på par - selv par som ser på menn og kvinner som likeverdige, sier en av forskerne, sosiolog Shannon Davis ved George Mason University i Virginia, USA.

Skal dele: Machomannen får svi i spansk lov

Samboende gjør mer hjemme

Uavhengig av parenes relative inntektsnivå eller arbeidstid, viser undersøkelsen at samboende menn gjør mer i hjemmet enn gifte menn. Dessuten gjør menn mindre jo mer de tjener, sammenlignet med partneren sin.

- Den i husholdningen som tjener mest, vil bruke dette til å forhandle seg bort fra husarbeidet, skriver forfatterne av en artikkel i Journal of Family Issues.

Kvinner gjør mest hjemme

Den samme undersøkelsen viser at gifte kvinner gjør mer husarbeide enn ektemennene deres gjør. Kvinnene i undersøkelsen, som er basert på internasjonale tall fra 2002, arbeider i snitt 20 timer i uken i hjemmet, mens mennenes innsats begrenser seg til ni timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer