Gifte menn vil ikke ha sex

Stadig flere menn som lever i parforhold mister appetitten på sex.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske samlivseksperter slår nå alarm etter at antallet menn som oppsøker hjelp for sin manglende sexlyst har steget med førti prosent. Mennene som søker hjelp er stort sett gifte eller samboere og fysisk friske.

- Vi ble tidligere kontaktet av menn som hadde problemer med potensen, men så kom viagraen. Nå gir mannfolka de samme signalene som kvinnene gjorde på 50-tallet. Nemlig at de kan ha sex, men de vil ikke, sier samlivsekspert Peter Bell til nettutgaven av avisen The Guardian.

Les også: Mye sex ingen lykkekur

Vanlig fenomen

Ifølge psykolog Frode Thuen har den seksuelle aktiviteten i samboerskap og ekteskap generelt avtatt over hele den vestlige verden de siste tiårene. Om norske menn har mistet lysten på sex er han imidlertid usikker på.

- En stor seksualvaneundersøkelse i regi av Folkehelseinstituttet (FHI) er på trappene, og der vil blant annet norske menns seksualliv settes under lupen, sier han til DinSide Helse.

Thuen peker på at det er en rekke faktorer som spiller inn når menn mister sexlysten.

- Det vanligste er nok at tiden og overskuddet mangler, eller at paret ikke legger forholdene godt nok til rette for å ha sex. Men det kan også skyldes at forholdet skranter, eller at sexlivet ikke fungerer så bra. Det kan også være uttrykk for en underliggende depresjon, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer