Giftig førjulsidyll

Husvasken og gløggen foran peisen kan ende ille.

Ta noen enkle forholdsregler, så kan du unngå at hyggelige kvelder blir spolert, råder Giftinformasjonen.  Foto: colourbox.com
Ta noen enkle forholdsregler, så kan du unngå at hyggelige kvelder blir spolert, råder Giftinformasjonen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi teller den 17. desember på kalenderen i dag, og rundt om i de tusen hjem gjøres det forberedelser til jul. Men små farer lurer midt oppi all førjulsidyllen. Vi eksponerer oss nemlig for mange ting som vi ellers i året ikke omgir oss med.

Les også: Hva gjør du om barnet drikker dette?

Ifølge Giftinformasjonen kan det være lurt å ta noen forholdsregler. På sine hjemmesider deler de råd og tips om hva du bør være obs på, og hva du kan gjøre dersom ulykken først er ute.

Så gjør vi så når vi vasker vårt gulv...

Det er hyggelig å gjøre det rent og fint til jul, og vi vil helst at hver krok skal skinne. Husk imidlertid på at rengjøringsmidler med klor og ammoniakk ikke må blandes. Da dannes nemlig en gass som irriterer luftveiene. Gassen kan gi sår hals, hoste og tung pust. I verste fall kan den gi væskeansamling i lungene. Hvis du får luftveissymptomer bør du oppsøke lege.

Lag gløgg i riktig kjele

Ingen ting er vel bedre enn å sette seg ned foran peisen med en stor kopp rykende varm gløgg. Med mindre du har laget den i en kobberkjele da. Det kan nemlig føre til at kobberet frigjøres og blander seg med gløggen...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer