Giftige kosttilskudd?

En leser er bekymret for giftige kosttilskudd fra India. Lege Bernt Rognlien svarer:

Publisert
Sist oppdatert

Hei Bernt!

Jeg har et lite spørsmål om kosttilskuddene Triphalaplus og Livogard, disse er begge produkter fra Maharishi Ayurveda.

Jeg så en artikkel her på Mozon om indiske kosttilskudd, at de kunne inneholde mye tungmetaller. Er dette et av dem? Hvis det er tilfelle, har du noen andre tips på gode produkter som jeg kan bruke til utrensing og styrking av mage, tarm og lever?

Les saken her: Advarer mot giftig kosttilskudd

Med vennlig hilsen Anders

Hei Anders!

Jeg kjenner ikke godt nok til disse to ayurvediske urtemedisinene du nevner - men er de kjøpt i norske helsekostbutikker tror jeg du kan være helt trygg. Det skyldes at helsekostkjeden bare tar inn produkter fra leverandører som har god kvalitetssikring på produktene sine.

Tungmetall-innholdet i både indiske og kinesiske sammensatte urtemedisin preparater har vært målt svært høyt i flere analyser særlig fra USA. Dette skyldes ikke forurensninger i jordsmonnet der urtene dyrkes, men tvert om at enkelt sammensatte preparater bevist er tilsatt ulike mineralsalter som inneholder store mengder tungmetaller. Mange av de tradisjonelle kinesiske og indiske urtemedisin blandingen inneholdt både kvikksølvrike mineraler, arsenikk og andre tungmetaller som ingredienser. Dessverre produseres flere av disse urtemedisinene fremdeles på gamlemåten med disse giftige mineralsaltene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer