Gikk opp 13 kilo etter én måned på McDonald's

Filmen om Morgan Spurlock som ble 13 kilo tyngre etter å ha spist på McDonald's i en måned er blitt en kjempesuksess i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Se traileren her.

Leger advarte Spurlock mot prosjektet, som gikk ut på å kun spise mat fra menyen til verdens største hamburgerkjede i 30 dager. Frokost, lunsj og middag.

Resultatet av det eksperimentet er dokumentarfilmen "Super Size Me”, som nå går for fulle hus i USA.

Filmen undersøker om det er en sammenheng mellom hurtigmat-industrien og fedme-epidemien i USA. 37 prosent av alle amerikanske barn og unge veier for mye, mens hele to av tre voksne er overvektige.

I filmen ga Spurlock ga seg selv disse reglene:

1) Han skulle bare spise mat som var tilgjengelig over disk på McDonald's.2) Han skulle spise de største menyene dersom han fikk dem tilbudt.3) Han skulle prøve alt på menyen minst én gang.

Resultatet ble at han la på seg 13 kilo, kolesterol-nivået gikk i taket, leveren lignet en alkoholikers fettlever (stadiet før skrumplever), hodepine, depresjon og sviktende sexlyst.

- Kroppen min falt rett og slett sammen, sier Spurlock, som brukte to måneder på å få kroppen tilbake i normal stand.

- Vi hadde aldri trodd at kroppen hans skulle forfalle så fort, sier Dr. Daryl Isaacs som overvåket Spurlock sammen med en magespesialist og en hjertespesialist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer