Ginseng gir energi

Ginseng bedre prestasjonsevnen i forbindelse med fysisk aktivitet, men ekstrakt fra ginsengroten er også bra for hjernen og seksuallivet.

Publisert
Sist oppdatert

Ginseng inneholder ginsengoider, i dag er rundt 30 slike kjent. I tillegg er 200 andre stoffer i ginseng identifiserte, de fleste har medisinske virkninger. Ulike ginseng ekstrakter har ulik kvalitet. Voksested og produksjonsprosesser påvirker innholdet. Det ginsengekstraktet som det er forsket mest på i vestlige land, er originalekstraktet G115, dette inneholder over ti ulike ginsengoider. Hvis det produktet du kjøper har et grønt merke med bokstavene NONA, inneholder det G115.

Øker fysisk prestasjonsevneGinseng er tradisjonelt brukt som et styrkende middel når man føler seg sliten, trøtt og svak. Ny forskning viser at dette kan ha noe for seg. Forsøk med ginsengekstraktet G115 viser at i forbindelse med fysisk aktivitet øker ginsengekstraktet G115 den fysiske prestasjonsevnen, man blir mer utholdende, får økt evne til å ta opp oksygen i vev, mindre melkesyredannelse i musklene og man kommer seg raskere etterpå. Reaksjonstid og koordinering kan også bedres.

- Ginseng brukes av mange idrettsutøvere i forbindelse med konkurranser. Det er ingen ide å bruke ginseng over tid, etter to uker begynner kroppen å tilpasse seg og effekten blir borte, sier lege Bernt Rognlien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer