Ginseng gir håp til diabetikere

Rød ginseng kan hjelpe diabetikere til et normalt blodsukkernivå. En ny undersøkelse viser at den kinesiske roten har betydelig effekt for pasienter med type 2-diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen ble gjennomført ved at en gruppe mennesker med type 2-diabetes fikk tre daglige doser rød ginseng sammen med en bestemt type fiber. Deltakerne oppnådde en betydelig balansering av blodsukkeret i forhold til kontrollgruppen som fikk et innholdsløst preparat. Funnene ble lagt frem av forskere ved University of Toronto tidligere i uken.

Viktig effekt -Det er ingen tvil om at naturprodukter som ginseng har en viktig rolle i kroppens produksjon og behandling av insulin, sier Fran Kaufman som er president i American Diabetes Association. -Siden balanse i blodsukkeret er et viktig mål for diabetikere kan ginseng bli en essensiell del av behandlingen av sykdommen.

Diabetes er et omfattende problem, særlig i den vestlige verden. Sykdommen gir økt risiko for hjerte- og nyreproblemer og kan i stor grad gå utover livskvaliteten til de som blir rammet.

Rot med tradisjon Ginseng er en av de viktigste tradisjonelle medisinplantene i kinesisk medisin. Ginsengroten har vært i bruk gjennom minst 5.000 år som et generelt medikament for å styrke vitalitet og immunforsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer