Ginseng gir håp til diabetikere

Rød ginseng kan hjelpe diabetikere til et normalt blodsukkernivå. En ny undersøkelse viser at den kinesiske roten har betydelig effekt for pasienter med type 2-diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen ble gjennomført ved at en gruppe mennesker med type 2-diabetes fikk tre daglige doser rød ginseng sammen med en bestemt type fiber. Deltakerne oppnådde en betydelig balansering av blodsukkeret i forhold til kontrollgruppen som fikk et innholdsløst preparat. Funnene ble lagt frem av forskere ved University of Toronto tidligere i uken.

Viktig effekt
-Det er ingen tvil om at naturprodukter som ginseng har en viktig rolle i kroppens produksjon og behandling av insulin, sier Fran Kaufman som er president i American Diabetes Association. -Siden balanse i blodsukkeret er et viktig mål for diabetikere kan ginseng bli en essensiell del av behandlingen av sykdommen.

Diabetes er et omfattende problem, særlig i den vestlige verden. Sykdommen gir økt risiko for hjerte- og nyreproblemer og kan i stor grad gå utover livskvaliteten til de som blir rammet.

Rot med tradisjon
Ginseng er en av de viktigste tradisjonelle medisinplantene i kinesisk medisin. Ginsengroten har vært i bruk gjennom minst 5.000 år som et generelt medikament for å styrke vitalitet og immunforsvar.

Men på tross av de oppløftende resultatene i forskningen anmodes diabetikere ikke til å løpe rett til helsekostbutikken. Bruk av ginseng sammen med andre blodsukkerregulerende middel bør først avklares med lege. I tillegg er det en lang rekke ginsengprodukter på markedet og det er ikke sikkert at alle vil gi den samme effekt som i den amerikanske undersøkelsen.

Mozon 17.06.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer