Ginseng mot forkjølelse

Er forkjølelsen på vei? En dose Ginseng kan gjøre underverker for immunforsvaret og holde deg frisk.

Publisert
Sist oppdatert

Ginseng er først og fremst kjent for å kunne gi ekstra energi til kropp og hode.

Men medisinroten med mange tusen års tradisjon bak seg har også andre egenskaper. Danske leger mener nå at ginseng kan være svært så effektivt for å ta knekken på en gryende forkjølelse.

Bedre immunforsvarLegene ved det danske Rigshospitalet har nå undersøkt ginsengens effekt på hvite blodlegemer. Konklusjonen er at roten kan stimulere blodet så positivt at immunforsvaret raskt blir betydelig bedre.

Ginsengen stimulerer produksjon av et stoff med navnet interleukin-12. Og det er dette stoffet som kan beskytte kroppen vår mot en lang rekke sykdomsfremkallende mikro-organismer.

Bedre kunnskap- Vi vet nå presist hvordan ginseng styrker immunforsvaret og gjør oss bedre i stand til å bekjempe infeksjoner. Det neste blir forhåpentligvis at vi får lov til å forsøke å bruke ginsengtilskudd på pasienter med forskjellige infeksjoner, sier forskningsleder Arsalan Kharazmi ved Rigshospitalet til nyhetsbyrået Ritzau.

Men undersøkelsen har også avdekket at ginsengen aldri kan erstatte tradisjonelle antibiotika. Det skyldes at ginsengen ikke ser ut til å ta knekken på bakteriene, men nøyer seg med å hjelpe immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer