Ginseng til slappe hunder

Ginseng er ikke bare for trøtte småbarnsforeldre, pensjonister og idrettsfolk. Nå kan også menneskets beste venn få seg en oppstiver med ginseng kosttilskudd tilpasset spesielt for hunder.

Publisert
Sist oppdatert

Ginseng til slappe hunderGinseng er ikke bare for trøtte småbarnsforeldre, pensjonister og idrettsfolk. Nå kan også menneskets beste venn få seg en oppstiver med ginseng kosttilskudd tilpasset spesielt for hunder.

Ginseng til hunder kommer som søte tyggetabletter og hver tablett inneholder 40 mg koreansk ginseng. Hundeeiere kan nå gå til dyrlegen og skaffe ginseng til sin vårslappe hund.

- Dyrleger kan mer enn å reparere et brukket bein. De kan gi gode råd om hundens ve og vel. Har man en slapp, uengasjert og tiltaksløs hund, kan et ginsengtilskudd være relevant, sier veterinærsykepleier Gitte Larsen ved Greve Dyrehospital i Danmark.

Hun har selv prøvd ginsengproduktet på sin egen hund Donna som er 13 år gammel.

-Jeg syns hun har fått mer energi og styrke. Selv om hun ikke springer rundt som en valp, er hennes livskvalitet forbedret i kraft av mer energi i hverdagen, forklarer Gitte Larsen.

Produktet er i salg i Norge fra april måned. Selv om ginseng er nytt for hunder, har ginsengroten vært anvendt som kosttilskudd for mennesker i mer enn 4.000 år.(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer