Gir blaffen i trygg sex

Godt voksne er sløvere med å bruke kondomer enn unge voksne.

Kun en av tre i alderen 35 til 44 år, bruker kondom ved første seksuelle møte. Eldre menn i forhold med yngre kvinner er spesielt slappe med kondombruken ... Foto: Colourbox
Kun en av tre i alderen 35 til 44 år, bruker kondom ved første seksuelle møte. Eldre menn i forhold med yngre kvinner er spesielt slappe med kondombruken ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Par som møtes i 30- eller 40-åra er sløvere med å bruke kondomer enn yngre voksne. Det er resultatene etter en studie av seksualvaner, utført ved universitetet i London.

To av tre menn og kvinner i slutten av tenårene brukte kondom ved første seksuelle møte med en ny partner.

Men kun en av tre menn og kvinner fra 35 til 44 år gjorde det samme i nye forhold.

Eksperter sier at studien, publisert i International Journal of Epidemiology, har avdekket en bekymringsfull trend, og at folk bør praktisere trygg sex ved enhver alder. Dette skriver BBC News.

Vil heller sove enn ha sex

11.100 voksne briter ble intervjuet i undersøkelsen, som var en del av den andre seksualvaneundersøkelsen gjennomført i Storbritannia. I Norge har Folkehelseinstituttet gjennomført seksualvaneundersøkelser hvert 5. år siden 1987, men årets undersøkelse ble skrinlagt grunnet for dårlig svarprosent.

Flere menn enn kvinner i den britiske undersøkelsen rapporterte om forhold av typen "ikke fast" (39 prosent menn mot 20 prosent kvinner). Mennene rapporterte også om at de hadde sex mye tidligere etter første møte, enn kvinnene. En av fem menn rapporterte at de hadde sex med partneren innenfor 24 timer etter første møte, mens dette kun gjaldt for en av ti kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer