Gir bort gavekort om du kjøper ny telefon

Men det lønner seg å lese det med liten skrift før du lar deg friste.

NetCom frister med gavekort til alle som kjøper ny mobil i mai, med NetCom-abonnement. Men du bør lese vilkårene før du lar deg friste.
NetCom frister med gavekort til alle som kjøper ny mobil i mai, med NetCom-abonnement. Men du bør lese vilkårene før du lar deg friste. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du ny mobiltelefon med NetCom-abonnement inkludert i løpet av mai, gir mobilselskapet deg et gavekort med på kjøpet.

Det du bør lese godt før du lar deg friste av tilbudet, er vilkårene for bruken av gavekortet. Det kommer nemlig med en rekke begrensninger.

– For å kjøpe tilleggsutstyr

Gavkortet fra NetCom på 300 kroner skal kunne brukes i alle NetCom-butikker. Men, det viser seg å bare være gyldig til og med 15. juli.

– Hvorfor har gavekortet en så kort gyldighet?

– Ettersom gavekortet er tiltenkt kjøp av tilleggsutstyr til mobilen, har vi satt en relativt kort frist. Slikt utstyr kjøper man gjerne i kort tid etter å ha kjøpt ny telefon, sier Øyvind Vederhus i NetCom til DinSide.

Skulle du velge å kjøpe noe som koster mindre enn de 300 kronene, mister du dessuten det resterende beløpet, noe Vederhus begrunner på følgende måte.

– At man mister det resterende beløpet er vanlig praksis i forhold til denne typen gavekort. Vi håper kunden ser på gavekortet som et gode, om det gir dem 100 eller 300 kroner ekstra, sier Vederhus.

Gavekortet kan heller ikke brukes til å kjøpe kontant- eller påfyllingskort.

Les også: Ikke lenger gratis-abonnement fra 1. juni

Stjeler fokus

Ifølge Forbrukerrådet er det tillatt å gi kunden en ekstra fordel i form av et slikt gavekort, men de sier til DinSide at de var i mot denne formen for markedsføring da loven ble revidert for noen år siden.

– Vi mener denne typen markedsføring tar bort fokuset fra varen du vil kjøpe, til ekstrafordelen som du får, sier Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet til DinSide.

Fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet sier at de ikke har vurdert NetComs markedsføring av dette gavekortet spesifikt, men påpeker at forutsetningene for tilbudet må komme tydelig frem.

– Hvis et gavekort har begrensninger er det viktig at det kommuniseres tydelig til forbrukerne – så kan de ta et informert valg, sier Ravne Bugten til DinSide.

Ved kjøp av ny mobiltelefon anbefaler han alle å sjekke priser med utgangspunkt i hvilket abonnement man ønsker, og vurdere i hvilken grad man vil vektlegge et slikt tilbud utifra forutsetningene det gir.

– Det beste er å velge hvilket abonnement man ønsker, og deretter sjekke hvor man får mobiltelefonen man ønsker seg billigst mulig. Selges mobiltelefon og abonnement sammen, bør forbrukeren sjekke om totalprisen for tilbudet er lavere om du kjøper abonnement og telefon hver for seg, understreker Ravne.

Les også: Er du mobilkunde her, bør du endre abonnementet nå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer