Gir gjeldsforsikring trygghet?

Bankenes og forsikringsselskapenes budskap er enkelt: ”Gjeldsforsikring sikrer deg og dine nærmeste økonomisk trygghet dersom uhellet skulle være ute.” Det store spørsmålet blir om dette er riktig.

Gir gjeldsforsikring trygghet?
Publisert

Reklamens forlokkende ord sniker seg inn på den ansvarsbevisste låntager og gjør det ekstra fristende å tegne gjeldsforsikring. Sliter du med høye lån og avdrag har du enten tegnet gjeldsforsikring eller tenkt på å gjøre det, man er jo ansvarlig må vite…

Hva er en gjeldsforsikring?

Gjeldsforsikring innebærer at gjelden din, helt eller delvis, blir slettet ved død, varig medisinsk invaliditet eller varig arbeidsuførhet.

Gjeldsforsikring er normalt sammensatt av en grunnforsikring og en tilleggsforsikring. Grunnforsikringen består av en dødsrisiko og ulykkesforsikring som sletter den forsikrede gjelden ved dødsfall som følge av sykdom eller ulykke. Tilleggsforsikringen sletter derimot den forsikrede gjelden helt eller delvis ved varig medisinsk invaliditet som følge av ulykkesskade. Vær oppmerksom på at mange forsikringsselskaper skiller mellom medisinsk invaliditet og yrkesmessig uførhet. Kravene for å bli regnet som medisinsk invalid er langt høyere enn for å bli regnet som yrkesmessig ufør. Du bør derfor prøve å få yrkesmessig uførhet som gyldig forsikringstilfelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer