Gir studielån null boliglån?

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hei!

Vi er et samboerpar som er i ferd med å undersøke muligheten for å få lån til oppføring av ny bolig.

Ved et møte med et av landets største banker - Gjensidige NOR - fikk vi en noe ublid og lite imøtekommende behandling.

Det ble lagt ved vurdering av våre lånemuligheter, hvor mye studielån vi har. Dette vil jo bety at akademikere med høyere og lengre utdannelse automatisk utelukkes fra muligheten til å få denne type lån.

Har dere en oversikt over "vennligsinnede" banker som ønsker å hjelpe unge akademikere? Vi er svært takknemlige for gode råd og innspill.

Mvh,

XXX

Dr. Krone

Hei,

I denne artikkelen finner du en oversikt over "vennligsinnede banker" som tilbyr førstehjemslån - dvs. lån hvor du trenger ingen/mindre egenkapital).

(NB.) Rentene er fra i fjor høst, og stemmer ikke lenger.....

Når det gjelder bygging av eget hus (som jeg forstår dere ønsker), er saken noe mer komplisert. Her vil det jo være snakk om å kjøpe en tomt først (tror det er vanskelig å låne til en tomt uten en del egenkapital), og etterpå opprette et byggelån (som etter byggetiden er overstået vil bli omformet til vanlig boliglån).

Et slikt lån krever normalt mer egenkapital - enn et vanlig boliglån. Slik var det i alle fall siste gang jeg sjekket det.

Tror at dere må belage dere på å be om sikkerhet i evt. foreldres hus - eller kjøpe en ferdig leilighet/hus først - og etter hvert skaffe egenkapital til å klare byggeprosessen.

Prøv også å kontakt flere banker for å få oversikt over andre muligheter - jeg sier ikke at det er umulig - bare noe mer vanskelig enn å kjøpe en "standard leilighet".

Uansett, lykke til,

Mvh.

Dr. Krone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer