Sykemelding ved karantene

Gir ventekarantene sykemelding?

Se hva du har krav på hvis du må i ventekarantene.

I VENTEKARANTENE: Får du ikke dratt på jobb, kan du få sykemelding, skriver Nav. Foto: NTB
I VENTEKARANTENE: Får du ikke dratt på jobb, kan du få sykemelding, skriver Nav. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har nok enten selv, eller har bekjente, som er blitt satt i ventekarantene den siste tida. Dette innebærer at de som er i samme husstand som en nærkontakt, bes om å holde seg hjemme.

Ventekarantenen varer normalt til nærkontakten du bor med får første negative testsvar.

Men betyr det at du har gyldig fraværsgrunn på jobb? Ja, skriver Nav på sine nettsider.

Ventekarantene gir rett til sykepenger

Nav skriver at ventekarantene gir rett til sykepenger, og at du kan få sykmelding hvis du må i ventekarantene fordi en av de du bor sammen med, eller kjæresten din, er nærkontakt til en som er smittet.

De skriver videre at arbeidsgivere har rett til refusjon fra dag 4 når du er i lovpålagt karantene, og at det også gjelder for de som er i ventekarantene.

Dette gir sykemelding ved corona

Pasienter som er eller antas å være smittet av coronavirus kan ha rett til sykepenger, som inkluderer pasienter med luftveisinfeksjoner. Også de som er pålagt karantene, deriblant innreisekarantene for arbeidstakere som reiser inn i Norge, kan få sykemelding. Også pasienter med risiko for alvorlig forløp av covid-19 kan i særskilte tilfeller sykmeldes, skriver Nav.

Dette gir arbeidsgiver refusjon fra dag 4

Refusjon for denne typen fraværsdager gjelder til og med 30. juni 2021.

  • Arbeidsgiver har rett til refusjon dersom sykefraværet skyldes corona. Det innebærer at den ansatte enten er smittet, mistenkt smittet eller i lovpålagt karantene, inkludert ventekarantene.
  • Pasienter med luftveisinfeksjon er i kategorien antatt smittet av coronavirus.
  • Helsemyndighetene anbefaler at pasienter med luftveisinfeksjon holder seg hjemme i inntil én dag etter at de har blitt symptomfrie.
  • Kan den ansatte jobbe fra hjemmekontor, skal det ikke skrives sykmelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer