Gjeninnfører åpent kjøp

Power gjeninnfører ordningen.

ÅPENT KJØP ER TILBAKE: Som følge av smittefrykt, fjernet Power og Elkjøp åpent kjøp-fordelen. Nå melder Power at den er tilbake, mens Elkjøp fremdeles holder på den midlertidige endringen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ÅPENT KJØP ER TILBAKE: Som følge av smittefrykt, fjernet Power og Elkjøp åpent kjøp-fordelen. Nå melder Power at den er tilbake, mens Elkjøp fremdeles holder på den midlertidige endringen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 22. juni kl 13.24

Elektronikkjedene Power og Elkjøp har begge praktisert «åpent kjøp» - som altså har gitt kundene mulighet til å levere tilbake produkter etter henholdsvis 60 og 50 dager, dersom de i løpet av perioden finner ut at de likevel ikke ønsket varen - eller ikke var fornøyd med varen.

I mars fjernet begge kjedene midlertidig denne ordningen.

Grunnen var bekymring for smittefare, men dette var ikke noe myndighetene hadde bedt butikkene gjøre.

Nå gjeninnfører Power «åpent kjøp».

60 dagers åpent kjøp

Administrerende direktør i Power Norge, Anders Nilsen, sier i en pressemelding at de nå gjeninnfører kundegarantien som gir åpent kjøp i 60 dager.

– Nå som myndighetene gradvis åpner opp samfunnet igjen, er vi svært glade av å kunne gjeninnføre den populære og generøse kundegarantien, sier Nilsen i en pressemelding.

Elkjøp: Ikke tilbake ennå

Elkjøp vil imidlertid ikke gjeninnføre åpent kjøp ennå.

Kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, Madeleine Schøyen Bergly, sier til Dinside at situasjonen med coronakrisen fremdeles ikke er over.

- Vi tok grepet om å fjerne 50 dager åpent kjøp 16. mars i år, da vi fikk tilbakemeldinger internt om at det var bekymring for smittefare. Vi diskuterer dette fortløpende med ansatte i våre butikker, samt at vi har en tett dialog med tillitsvalgte og Arbeidsmiljøutvalget. Vi ser frem mot å åpne opp igjen, når vi ser at hverdagen er enda mer tilbake til normalt og dette ikke lenger er en bekymring hos oss, sier Bergly.

- Vi ber om forståelse for det, men vi vil som alltid, strekke oss langt for å hjelpe våre kunder som har behov for det, knyttet til den midlertidige endringen i våre salgsbetingelser, sier hun videre - og understreker at helse og sikkerhet alltid komme først.

Bruktsalg

Power opplyser at produkter som leveres i retur resettes, vaskes og kontrolleres og blir tilgjengelig for nye kunder til en enda lavere pris.

– I vårt outlet-utvalg finnes det derfor mange varer til en enda lavere pris enn prisrobotens laveste pris, sier Nilsen.

Outlet-varene selges med samme garantier som nye varer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer