Snuspriser 2021

Gjennomfører ekstra priskutt på snus

Butikkene kutter mer enn avgiftene fra snusprisene.

PRISKUTT: Nytt år betyr nye priser - også på snus. Video: Embla Hjort-larsen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka kunne Nettavisen melde om flere priskutt i dagligvarebutikkene, deriblant hos Kiwi - som også har bestemt seg for å kutte prisene på snus mer enn avgiftskuttet som ble bestemt av regjeringen før jul.

- Det stemmer at Kiwi har kuttet prisene mer enn avgiftsreduksjonen. Det gjør vi fordi vi skal være konkurransedyktige på absolutt alle varer, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Dinside.

Og konkurrentene følger etter.

Rabattforbud - men tillatt med priskutt

Da FrP og regjeringspartiene ble enige om det nye statsbudsjettet for 2021, ble det blant annet bestemt at snusavgiftene skulle reduseres med 25 prosent.

Dette har nå ført til at dagligvarekjedene både har kuttet i avgiftene, men også har redusert prisene ytterligere.

Selv om det ikke er tillatt å selge tobakksvarer med rabatt, som det påpekes i tobakkskadeloven, er tobakksvarer ifølge Helsedirektoratet i prinsippet under fri prisfastsettelse.

«Forbudet mot spesielle rabatter ved salg av tobakksvarer til forbruker er derfor ikke til hinder for at et utsalgssted kan selge hele, eller betydelige deler av sitt vareutvalg, inkludert tobakksvarer, med en mer generell rabatt. Det avgjørende er at prisen på tobakksvarene gjenspeiler utsalgsstedets generelle pris- og avansesystem», skriver Helsedirektoratet på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer