Vipps: Verifisering med BankID

Gjennomfører verifisering av Vipps-kunder

Dermed må brukere mellom 15 og 18 år ha BankId for å fortsette å bruke Vipps.

VIPPS OG BANKID: Alle brukere har den siste tiden måtte verifisere seg med BankID i Vipps - også ungdom som tidligere ikke har behøvd BankID. Foto: Berit B. Njarga
VIPPS OG BANKID: Alle brukere har den siste tiden måtte verifisere seg med BankID i Vipps - også ungdom som tidligere ikke har behøvd BankID. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Vipps gjør jevnlig endringer, og den siste tiden har mange av brukerne opplevd at de må verifisere seg med BankID for å kunne benytte seg av betalingsappen.

- Vi har de siste månedene gjennomført en ny verifisering av alle brukerne våre. For å vite at du er deg, ber vi vippserne både ved oppstart og ved jevne mellomrom om å identifisere seg ved bruk av BankID eller BankID på mobil, forteller Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps til Dinside.

Nye BankID-krav

Denne verifiseringen fører nå til at det blir vanskeligere for enkelte av Vipps-brukerne å få brukt betalingsappen.

- Tidligere har brukere mellom 15 og 18 år hatt muligheten til å bruke Vipps med lavere beløpsgrenser per år, men nå er vi også nødt til å verifisere disse, forteller Kjærnes.

Årsaken til at brukerne i denne aldersgruppen nå trenger BankID for å verifisere seg i Vipps, er ifølge Kjærnes ny hvitvaskingslovgivning.

Finans Norge skriver at den nye hvitvaskingsloven tro i kraft 15. oktober, og blant annet gir innskjerpede regler om kundetiltak. «Det vil si at det er strengere krav til verifisering av kunders/disponenters identitet og at rommet for å gjennomføre såkalt forenklede kundetiltak er innsnevret», forklarer Finans Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer