Vipps: Verifisering med BankID

Gjennomfører verifisering av Vipps-kunder

Dermed må brukere mellom 15 og 18 år ha BankId for å fortsette å bruke Vipps.

VIPPS OG BANKID: Alle brukere har den siste tiden måtte verifisere seg med BankID i Vipps - også ungdom som tidligere ikke har behøvd BankID. Foto: Berit B. Njarga
VIPPS OG BANKID: Alle brukere har den siste tiden måtte verifisere seg med BankID i Vipps - også ungdom som tidligere ikke har behøvd BankID. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Vipps gjør jevnlig endringer, og den siste tiden har mange av brukerne opplevd at de må verifisere seg med BankID for å kunne benytte seg av betalingsappen.

- Vi har de siste månedene gjennomført en ny verifisering av alle brukerne våre. For å vite at du er deg, ber vi vippserne både ved oppstart og ved jevne mellomrom om å identifisere seg ved bruk av BankID eller BankID på mobil, forteller Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps til Dinside.

Nye BankID-krav

Denne verifiseringen fører nå til at det blir vanskeligere for enkelte av Vipps-brukerne å få brukt betalingsappen.

- Tidligere har brukere mellom 15 og 18 år hatt muligheten til å bruke Vipps med lavere beløpsgrenser per år, men nå er vi også nødt til å verifisere disse, forteller Kjærnes.

Årsaken til at brukerne i denne aldersgruppen nå trenger BankID for å verifisere seg i Vipps, er ifølge Kjærnes ny hvitvaskingslovgivning.

Finans Norge skriver at den nye hvitvaskingsloven tro i kraft 15. oktober, og blant annet gir innskjerpede regler om kundetiltak. «Det vil si at det er strengere krav til verifisering av kunders/disponenters identitet og at rommet for å gjennomføre såkalt forenklede kundetiltak er innsnevret», forklarer Finans Norge.

Kjærnes legger til at denne aldersgruppen også får høyere beløpsgrenser i Vipps, og at de aller fleste bankene tilbyr BankID også til denne aldersgruppen.

- Selv om de må en tur i banken for å få det på plass, tror vi at de vil ha stor nytte av BankID også utover Vipps, men vi har forståelse for at det kan være frustrerende i betalingsøyeblikket, sier Kjærnes.

Ungdom over 15 år som skal ha BankId må kunne identifisere seg med pass og få samtykke fra begge foreldrene.

BankID for ungdom på plass

Sbanken er en av bankene som ikke har hatt tilbud om BankID til ungdom - inntil nylig:

Fra mandag denne uken kan unge mellom 15 og 18 år som er kunder i Sbanken også få BankID.

- Vi vet at dette er noe mange har ventet på, så vi er veldig fornøyde med å få det på plass, sier Geir Holen, mediekontakt i Sbanken til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer