Gjetter fraktprisen så pakker havner over 350-kronersgrensa

Nordmenn får krav om moms og gebyrer de aldri skulle trengt å betale.

GJETTER: DHL og andre i samme bransje må sørge for at pakker fra utlandet spesifiserer fraktverdien. Gjør ikke pakken det, skriver de selv på en pris de tror passer. Og du får regninga om summen blir høyere enn 350 kroner. Foto: DHL
GJETTER: DHL og andre i samme bransje må sørge for at pakker fra utlandet spesifiserer fraktverdien. Gjør ikke pakken det, skriver de selv på en pris de tror passer. Og du får regninga om summen blir høyere enn 350 kroner. Foto: DHL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En økning av momsgrensa fra 200 til 350 kroner inkludert frakt var veldig bra for meg rent teoretisk. Men rent praktisk har jeg støtt på et problem jeg tror kommer til å skje oftere framover, forteller Dinside-leseren Erik Brænden.

Nylig kjøpte han en sekk fra Dunlop.com for 230 kroner pluss 100 kroner i frakt. Altså like under den nye grensa for å slippe moms og avgifter, på 350 kroner inkludert frakt.

Men plutselig fikk han en regning fra DHL, som fraktet og fortollet varen hans. De ville ha 106 kroner i moms og 165 kroner i gebyrer, totalt 271 kroner.

Etter å ha kontaktet DHL fikk han grunnen: Nettbutikken hadde ikke spesifisert fraktkostnader på pakka, slik tollvesenet krever. DHL la derfor på en estimert frakt på rundt 200 kroner. Altså langt høyere enn den reelle fraktprisen, og så høy at pakka havna over 350-kronersgrensa.

LES OGSÅ: Derfor mener Dinside at den nye momsgrensa er dårligere enn den gamle

Ny grense, nytt problem

Dinside har også blitt kontaktet av leser Monica Bargel, som har opplevd nøyaktig det samme med DHL. Her ble fraktverdien anslått til hele 400 kroner, når den egentlig var 54 kroner. Og kleskjøpet på 289 kroner ble plutselig 379 kroner dyrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer