Gjør comeback

Endrer oppskriften.

GJØR COMEBACK: Sportsdrikken Prime vender tilbake i Danmark. Foto: Martin K. Størbu
GJØR COMEBACK: Sportsdrikken Prime vender tilbake i Danmark. Foto: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år sto ungdommer i kø for å kjøpe sportsdrikken «Prime» til 150 kroner. Det var YouTube-sensasjonene Logan Paul og KSI som skapte hysteri verden rundt med sportsdrikken sin.

I mai skrev Mattilsynet i en pressemelding at salg av den populære drikken Prime Hydration og Prime Energy bryter regelverket.

- Hvis man tilsetter mer vitaminer, mineraler, aminosyrer, koffein eller andre stoffer enn det som er tillatt til slike drikker, kan det medføre en helserisiko for forbrukerne. De kan da ikke selges i Norge, uttalte Are Sletta, seksjonssjef i Mattilsynets seksjon kjemisk mattrygghet i pressemeldingen.

Dermed forsvant trenddrikken fra butikkhyllene, men nå skal den gjøre comeback i Danmark.

Ny løsning

Danske BT melder at det er funnet en løsning på sportsdrikkens koffein- og vitamin-problemer.

- Fra midten av juni vil Salling Group-butikker selge Prime hydration. Det vil imidlertid være i en versjon hvor koffein og vitamin A er tatt ut av drikken, slik at den holder seg innenfor grenseverdiene i dansk lovgivning, skriver BT.

- Det er midt i blinken for oss. Når vi kan se så stor etterspørsel etter produkter, som vi har sett med Prime, vil vi se om vi kan få det i hyllene, sier Jacob Krogsgaard Nielsen, kommunikasjonssjef i Salling Group, til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer