Gjør deg rik om tjue år?

Handlevognmynter? Pez dispensere? Hotellnøkkelkort? Rett foran deg ligger fremtidens samleobjekter.

Skal de gjøre deg rik?  Folk samler på handlevognmynter, gitarplektere og Pez-dispensere.
Skal de gjøre deg rik? Folk samler på handlevognmynter, gitarplektere og Pez-dispensere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nei, hva kommer man til å samle på i fremtiden? Mange har prøvd å se inn i fremtiden, men det er ikke alltid det har slått til, sier Bjørn Erik Fælth, som eier og driver Godslageret brukthandel i Lierbyen.

- Det virker som mange samlere drives av nostalgi. De samler ting som de assosierer med besteforeldregenerasjonen. Mange samler fine ting for store penger, og regner med å kunne gjøre store penger også. Men det er et stort marked også i billigere ting, som for eksempel postkort.

- Det er også ting knyttet til spesielle kunstnere - for eksempel blir plastmodellen av Il Tempo Gigante solgt for 2.500 - 3.000 kroner, en leke som for ikke så mange år siden lå under mange juletrær.

Handlevognmynter

Mange butikker kjeder handlevognene fast i hverandre med låser man kan åpne ved å putte inn en mynt. Tanken er at butikken skal slippe å hente vognen - du triller den tilbake for å få tilbake mynten din. Men en rekke aktører, også butikkene selv, lager "mynter" festet i en lenke, som du kan dra ut av vognen uten å returnere den. Noen selges og noen gis bort som reklameeffekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer