Inkasso

Gjør dette hvis ubetalte regninger tårner seg opp

Mange sliter med å betale for seg i disse dager. Det finnes heldigvis muligheter for hjelp.

INNTEKT OG UTGIFTER: Opplever du at inntekten din per i dag ikke er tilstrekkelig til å betale alle utgiftene dine, for eksempel hvis du lever av dagpenger? Da bør du lese saken under og få med deg ekspertens råd. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
INNTEKT OG UTGIFTER: Opplever du at inntekten din per i dag ikke er tilstrekkelig til å betale alle utgiftene dine, for eksempel hvis du lever av dagpenger? Da bør du lese saken under og få med deg ekspertens råd. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Coronavirusutbruddet har rammet privatøkonomien til mange forbrukere hardt.

Både myndighetene og bankene har innført en rekke tiltak for å hjelpe nordmenn gjennom denne vanskelige tida, blant annet ved å ha ekstraordinære dagpengeregler, droppe utlånsrentene og tilby avdragsfrihet.

Mange slet etter tre uker

Likevel sliter mange husholdninger med å få endene til å møtes nå:

  • Tall fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO viser at 192.000 husstander i Norge, altså 8 prosent, hadde økonomiske problemer allerede tre uker etter at Norge «stengte» 12. mars, melder NRK.
  • SSB skriver at én av fire ikke har privatøkonomisk romslighet til å betale en uforutsett utgift på 18.000 kroner. Dette at mange ikke har en god nok buffer viste også en undersøkelse fra Bank2, som Dinside nylig skrev om.

70 prosent klarer ikke å betale regningene

Ifølge SIFO er det en klar sammenheng mellom det å være blant dem som slet fort etter coronavirusutbruddet stengte ned landet, og det å ha lav inntekt til vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer