Gjør et bokkupp

Bokgigantene i USA priser seg ut med skyhøy frakt, mens kollegene i England er lommebokvennlige. Men også i Norge kan du handle billige bøker.

Publisert
Sist oppdatert

Handler du over disk her på berget eller bestiller fra Haugen Bok, kommer du faktisk ganske rimelig fra det.

Det gjelder utenlandske bøker på engelsk, vel og merke. Den beryktede bokbransjeavtalen gjør det dyrt med bøker på norsk.

Mange tilbud

Bøker er tunge og portoen fra utlandet er derfor høy, særlig fra USA. Trikset er å benytte seg av nettbutikkenes tilbud på bokbestselgerne. Da sparer du kroner. Utvalget er dessuten enormt i store utenlandske nettbutikker.

Med bøker slipper du dessuten å bekymre deg for 200 kroners-grensen for toll og moms på småpakker. Det er nemlig ingen merverdiavgift på bøker. Bestill i vei. Dette er våre andre hovedfunn:

Amazon.co.uk, som har fusjonert med Waterstones, er aller billigst av butikkene vi besøkte, mest fordi de regelmessig har bestselgertilbud.

Giganter som Barnes & Noble, som er slått sammen med svære Borders, tar hele 100 kroner i porto for å sende en bok til Norge. Regn med 50 kroner i frakt fra England.

Bøkene

DinSide sjekket prisene på følgende bøker:

Irvine Welsh: Porno: Skottens etterlengtede oppfølger til Trainspotting. Forteller hva som har skjedd med personene "alle" ble kjent med i filmen med samme navn (innbundet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer