Strømpris:

Gjør et byks i morgen

Fra tre dager med relativt lave strømpriser, går de igjen opp lørdag. Dyrest blir det fra klokka 18-19.

STRØMFORBRUK: Med disse enkle grepene kan du "hacke" ditt eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag og tirsdag denne uka var strømprisene svært høye i Sør-Norge. Spotprisen på Nordpool-børsen var da henholdsvis 132 og 142 øre i snitt i løpet av døgnet, der prisen var det dobbelte av det enkelte timer av døgnet.

Onsdag til fredag har prisene vært vesentlig lavere, med snittpriser på henholdsvis 80, 81 og 85 øre. Døgnkurven har også vært flatere - uten noen voldsomme topper hverken på morgen eller kveld.

20 prosent opp

Lørdag blir imidlertid dyrere igjen - 20 prosent over strømprisen på fredag. Da havner snittprisen på 103,5 øre, mens prisen i tidsrommet fra 18-19 er på hele 189 øre per kilowattime. Timen etter er prisen også høy - 168 øre.

Natt til lørdag ligger imidlertid prisen på mellom 70 og 80 øre per kilowattime.

I tillegg til de nevnte spotprisene kommer eventuelt påslag fra strømselskapet du bruker, samt avgifter og nettleie.

Slik blir totalprisen

Har du en strømavtale uten påslag (der du typisk kun betaler en fast avgift per måned), tilsvarer snittprisen på 103,5 øre at du i praksis betaler 175 øre per kilowattime når avgifter og nettleie er regnet med.

I tidsrommet 18-19, med spotpris på 189 øre, havner totalregninga på 2,82 kroner per kilowattime inkludert avgifter og nettleie.

Fredag bestemte regjeringen seg for å gi 3.000 kroner i støtte til 66 000 nordmenn for å hjelpe til med de høye strømprisene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer