Strømpriser:

Gjør et byks torsdag

Går opp 65 øre fra onsdag til torsdag.

STIGER: Torsdag blir prisen for strøm i sør og øst høyere enn gjennomsnittet for desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STIGER: Torsdag blir prisen for strøm i sør og øst høyere enn gjennomsnittet for desember. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag klokker strømprisen inn på 232 øre inklusiv moms i Sør-Norge. Det utgjør et hopp på 65 øre kontra onsdag. Inkludert nettleie vil prisen da typisk være på 269 øre når redusert elavgift i januar er trukket fra.

Prisen er den klart høyeste vi har hatt til nå i 2022, og også over gjennomsnittprisen i desember.

Verdt å merke seg er at prisen i de tre sørlige regionene stort sett har vært identiske den siste tiden, men torsdag blir strømmen rimeligere i region vest. Der ligger den 37 øre under det den gjør i sør og øst og er nokså jevn gjennom hele døgnet.

STRØMFORBRUK: Med disse enkle grepene kan du "hacke" ditt eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Prisen i øst og sør svinger mye mer igjennom døgnet enn det den har gjort de første dagene i januar, med en pristopp fra klokka 17-18 som inkludert nettleie koster 369 øre per kilowattime. Timen etter koster den nesten det samme.

Dermed er snittprisen i januar foreløpig på 140 øre i sør og øst. Fortsatt under 177 øre, som var snittprisen i desember, men med en nå stigende trend.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer