Grensehandel:

Gjør et julematkupp over grensa

Du kan spare mye på å handle over grensa, men det er slett ikke all maten som er billigere der.

BILLIGRIBBE: Om du kjøper en hel ribbeside på MaxiMat på Svinesund koster den ikke mer enn 59,90 kroner kiloet. Her hjemme er laveste pris 76 kroner per kilo. Foto: Elisabeth Dalseg
BILLIGRIBBE: Om du kjøper en hel ribbeside på MaxiMat på Svinesund koster den ikke mer enn 59,90 kroner kiloet. Her hjemme er laveste pris 76 kroner per kilo. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver sjette nordmann oppgir at de føler seg stresset over julemiddagen i år, og hele 57 prosent kan tenke seg å gjøre endringer i jula for å spare penger på maten, viser ferske tall fra YouGov på vegne av HelloFresh.

Det ser ut som om de kan få litt drahjelp av butikkene, som nå kappes om å ha de laveste prisene på klassiske julevarer.

Så også over grensa. Ribba koster 59,90 kroner per kilo, dersom du kjøper en hel side. Vi må tilbake til 2018 for å finne tilsvarende priser i Norge.

- Like god som den norske

Ann-Kristin Gruer og datteren Emilie Dalen fra Jevnaker har også tatt turen over grensa for å handle til jul, og handlekurven bugner av kjøtt, ost og mineralvann. Og juleribbe.

- Er den like god som den norske?

- Den ribba vi kjøper her er like god, den har vi kjøpt flere ganger, sier Gruer.

De beste kuppene denne gangen er kjøttvarer, te og brus.

- Definitivt pulled pork og Monster, supplerer Dalen.

Der er imidlertid ikke alle som er like begeistret for den svenske ribba.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer