Gjør kupp på svenskenes Finn

Også i nabolandet er det mye som selges for en billig penge.

Gunstig kronekurs og svensker i pengenød gir gode priser over grensen. Foto: Colourbox.com
Gunstig kronekurs og svensker i pengenød gir gode priser over grensen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange tenker kanskje ikke på at de kan utnytte den svake svenske kronekursen hjemme fra sin egen stue. Da er det greit å kjenne til blocket.se, som er svenskenes svar på Finn.no

DinSide har blitt tipset om en kvinne som kjøpte to stykk tre år gamle Dux-madrasser med overmadrasser og sengegavl til 4.000 svenske kroner. Ny pris ville vært 40.000 norske kroner. Selgeren fant hun på Blocket.se

Den svenske kronen har lenge vært nokså gunstig priset sammenlignet med den norske. I fjor fikk du 100 svenske kroner for 77 norske. Nå må du riktignok betale noe mer, i skrivende stund 83 kroner, men det gir fortsatt nesten tyve prosent "rabatt" på de svenske varene. I tillegg har den svenske økonomien vært hardere rammet av finanskrisen, noe som tvinger selgerne ned i pris.

Gjør et priskupp i Sverige

Bil og båt

Blocket.se er også et av svenskenes bruktmarked for biler og båter, og nå kan du gjøre bilkupp i Sverige. Et annet tips er nettsiden bytbil.com, som har et eget søkealternativ for deg som leter etter biler hvor du kan få refundert den svenske momsen.

Hvilke biler er billigst i Sverige? Her får du svar på alt du lurer på

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.