Strømpriser:

Gjør nytt byks tirsdag

Strømprisene går opp igjen i morgen - til sitt nest høyeste nivå denne høsten.

OPP IGJEN: Fra mandag til tirsdag økes strømprisene i Sør-Norge med 34 prosent. Foto: Heiko Junge / NTB
OPP IGJEN: Fra mandag til tirsdag økes strømprisene i Sør-Norge med 34 prosent. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømbørsen Nord Pool har akkurat publisert strømprisene for tirsdag, og de er lite hyggelig lesning for folk i Sør-Norge, men desto mer gledelig for dem i nord.

I de nordlige regionene, altså rundt Molde, Trondheim, Tromsø og så videre havner spotprisen i morgen på 45 øre, moms inkludert. Det er faktisk det laveste den har vært siden 24. november.

I sørligere områder er det bare å bite tenna sammen igjen - der blir prisen nemlig i snitt nemlig 260 øre per kWh gjennom døgnet, som er den høyeste strømprisen siden rekorddagen 29. november (320 øre), og da den nest dyreste dagen vi har hatt denne høsten.

Selv om det ikke er noen ekstreme timetopper gjennom døgnet, ligger prisen høyt på dagtid gjennom hele dagen, og den verste timen er den mellom 16 og 17, der kWh-prisen er på hele 458 øre. Bare timen etter, altså fra 17-18, halveres strømprisen - til 220 øre.

Du gjør derfor lurt i å drøye middagen og klesvasken en time på tirsdag.

Denne vinteren har regjeringen laget en kompensasjonsordning for å bøte på de høye strømprisene, der man får tilbakebetalt halvparten av det som overstiger 70 øre (eks. moms), regnet som et gjennomsnitt over hele måneden.

Skulle snittprisen i desember for eksempel havne dette nivået (260 øre inkludert moms - lite trolig) ville det ha utgjort en rabatt på 86 øre per kilowattime, eller da reelt ha senket prisen til 174 øre.

I kalkulatoren under kan du regne ut hvordan denne ordningen vil påvirke din strømregning:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer