Gjør suksess med aksjon

Lave priser er ikke den eneste grunnen til at selskaper som Chess og Skandiabanken har kunder i fleng. Folk føler nemlig at de deltar i et opprør mot de etablerte aktørene.

Publisert
Sist oppdatert

Det handler altså ikke bare om pris når nordmenn velger bank og mobilabonnement. Psykologi er minst like viktig.

Opprørsk

- Folk ser på det å være kunde i for eksempel Skandiabanken som en aksjon eller opprør mot dyrere banker, sier Lisbet Berg, forsker ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

SIFOs undersøkelse om hvorfor så få nordmenn bytter bank viser at det fungerer å appellere til opprør.

- Kundene ga uttrykk for stor lojalitet til Skandiabanken. Det skyldes antagelig at de lenge har irritert seg over gebyrnivået i storbanker som DnB og Nordea, sier Berg.

Rådgiver Andris Hamre i Skandiabanken bekrefter at funnene stemmer overens med bankens egne erfaringer.

Opprørsk

- Undersøkelser viser at våre kunder er svært lojale. På Norsk Kundebarometers siste måling gir kundene SkandiaBanken en lojalitetsscore på 86,3 poeng på en skala fra 0 - 100. Dette er meget høyt, sier Hamre.

Han sier at svært mange er blitt kunder etter å ha hørt om banken og betingelsene fra fornøyde venner og kjente.

- Slik er vi nok vitne til en aksjon eller et opprør mot betingelsene i andre banker. Men når kundene først har blitt kunder, er det nok ikke lenger et opprør som gjør at de forblir kunder. Da handler det om å innfri forventningene, sier Andris Hamre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer