Gjør svanemerket kulere

Miljømerkingen skal bli enda synligere for forbrukerne.

Publisert
Sist oppdatert

I disse grønne tider er det flere ting enn flaskepanting og sykling du kan gjøre for miljøet.

For å skille klinten fra hveten, altså produkter som forurenser mye og produkter som forurenser mindre fra hverandre, er flere produkter merket med symboler som viser om produktene og tjenestene de har kjøpt er miljøtilpassede. For å få lov til å smykke seg med merket har produktet eller tjenesten gått gjennom en objektiv miljøvurdering. Merket viser at produktet eller tjenesten er blant de beste i sin kategori.

En jungel av merker

Miljømerking er ikke noe nytt, men nå blir stadig flere produkter og tjenester merket enn før. Hvorvidt produsenter og leverandører gjør dette for miljøets skyld, det er uvisst, men vi mener det uansett er en positiv trend.

- Fokusområdene er både produkter og tjenester – alt fra byggematerialer og klær til ovner, restauranter, toalettpapir, rengjøring og trykkerier, skriver Miljømerket i en pressemelding.

Svanen er det offisielle nordiske miljømerket, og Blomsten er EUs offisielle miljømerke. Ø-merket viser at produktet er økologisk, og Fairtrademerket viser at produksjonen er bærekraftig, at arbeidsrettighetene blir respektert og at betalingen dekker de reelle produksjons- og levekostnadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer