Gjorde alt selv

Og danket ut milliardbutikker.

Silje Lærk med beviset på at butikken hennes er årets beste. Foto: Birger Morken/Posten
Silje Lærk med beviset på at butikken hennes er årets beste. Foto: Birger Morken/Posten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Posten kåret årets nettbutikk torsdag kveld, stakk nettbutikken Stor og Fin av med seieren, og det foran nesa på milliardbutikken Komplett.

- Dette er stort både for butikken og meg personlig. Det er en premiering for at det er kvalitet over det jeg holder på med. Jeg har alltid hatt lyst til å drive for meg selv, men jeg manglet ideen. Nå har jeg funnet noe jeg brenner for, og det tror jeg smitter over på det jeg gjør.

Stor og fin er en nettbutikk som selger klær, sko, undertøy og tilbehør til store damer. Ideen kom da Silje selv slet med å finne en type klær hun kunne tenke seg å gå med.

- Jeg var lei av å se etter "telt" eller kjerringklær og hadde lyst på noe mer moteriktig. Det samme har kundene mine, viser det seg. Jeg ville skape et sted der store kvinner føler seg velkommen og ikke blir stuet bort.

Her er de beste nettbutikkene

Gjort alt selv

Silje Lærk er grafisk designer og har en god del erfaring med data fra før. Hun har også jobbet i butikk og har tatt med seg kunnskap om god kundeservice inn i nettbedriften.

- Jeg er opptatt av at kundene skal få kvalitet, og at de skal kjenne rettighetene sine når de handler på nettet. De skal vite hva de har krav på, og det skal være enkelt å handle.

24. november i fjor åpnet Silje nettbutikken. Da hadde hun og forloveden programmert hele nettsiden fra bunnen av og laget alt selv. Kvaliteten på produktet ble altså så god at hun slo butikker som Komplett.no i Postens kåring.

Silje Lærk er opptatt av at det skal være enkelt å handle i nettbutikken. Foto: Faksimile: Storogfin.no
Silje Lærk er opptatt av at det skal være enkelt å handle i nettbutikken. Foto: Faksimile: Storogfin.no Vis merKlær fra Zizzi

Silje brukte en god del tid på å finne leverandører hun var fornøyd med.

- Jeg fant en leverandør som var i takt med meg og det jeg hadde lyst til å selge, nemlig Zizzi. Men jeg leter etter flere gode leverandører.

Silje vil utvide vareutvalget og leter blant annet etter flere leverandører av sko.

- Støvletter med bredt skaft er mangelvare i norske skobutikker. Jeg har slanke venninner som danser eller spiller fotball, og som også har problemer med vanlige støvletter. Her skal jeg finne en god leverandør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer