Gjøre og ikke gjøre i 1999

DinSide gir deg en guide til gode økonomiske forsetter for 1999.

Foto: Tore Magne Skar
Foto: Tore Magne Skar Vis mer
Publisert

Etter et turbulent økonomisk år er spenningen stor knyttet til hva som vil skje med økonomien i 1999. Fra forrige årsskiftes superoptimisme, er de fleste nå både spente og usikre på hva det nye året vil bringe av økonomiske overraskelser og tilbakeslag. Men litt kan du gjøre for å unngå de verste blemmene.

Aksjer

For mange aksjehandlere har 1998 vært et svart år. Mye kan tyde på at usikkerheten ikke avtar i det nye året. Oljeprisen holder seg fortsatt lav på grunn av kraftig overproduksjon og fulle oljelagre. Dette gjør at Oslo Børs ikke kan regne med noen fremgang de første månedene. Selv med kraftige rentenedsettelser i Europa og innføringen av Euroen, ser det ikke ut til at maskineriet på kontinentet tar av. Japan ligger fortsatt nede sammen med resten av Asia, og ser ikke ut til å ha evner til å dra seg opp igjen på tross av vanvittig lave rentenivå. I USA har årets siste måneder gitt en vanvittig kursoppgang, spesielt på IT-aksjer. Ting kan tyde på at aksjene på Wall Street nå er overprisede, og det er neppe rom for videre vekst i samme form som det vi har sett høsten 1998.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.