Gladnyhet for ølelskere

Trenger du en god grunn til å rettferdiggjøre øldrikkingen din? Vi gir deg ikke bare én, men fem!

Drikker du øl i moderate mengder og ikke ender opp slik, kan drikken ha en positiv effekt på deg, mener flere forskere. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Drikker du øl i moderate mengder og ikke ender opp slik, kan drikken ha en positiv effekt på deg, mener flere forskere. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskning viser nemlig at moderat inntak av øl - det vil si ett til to små glass hver dag for menn og ett glass for kvinner - kan være bra for deg, ifølge nettstedet Forbes.

Drikk med måteEksperter vil neppe oppfordre en avholdsmann/-kvinne til å begynne å drikke kun av helsemessige årsaker når trening og et bra kosthold kan gi de samme fordelene. Men øl er kanskje ikke så ille for oss som vi før hadde trodd:

- Det er alkoholinnholdet, vitaminene og mineralene som gjør at øl kan ha en god effekt på helsen, sier Charlie Bamforth, professor ved mat-, vitenskap- og teknologiavdelingen på University of California, til Forbes.

- Det er viktig at vi ikke ser på øl som en medisin. Men du trenger ikke få dårlig samvittighet når du drikker - så lenge det er i moderate mengder, fortsetter han.

Les også: Slik skader alkoholen

Her er fem grunner til at øl kan være bra for helsa:

1. Forebygger hjertesykdomDe fleste av oss har hørt at vin kan forebygge mot hjertesykdommer. Studier viser at et moderat inntak av alkohol, også øl, kan redusere risikoen for hjertesykdom, som er den vanligste dødsårsaken i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer