Gled deg til strømregningen

Det samlede bildet er fullstendig entydig. En skal lete med lupe etter gode grunner til å avtale strøm til dagens fastpriser.

Publisert
Sist oppdatert

Med en systempris på 18,4 øre per kilowatt-time på den nordiske strømbørsen Nordpool, må vi tilbake til 2001 for å finne billigere januarstrøm. Til sammenlikning var systemprisen hele 53,2 i begynnelsen av 2003, da galopperende strømregninger og sprengkulde gjorde livet riktig så surt for den alminnelige husstand.

- Stømprisene er lavere enn i de siste vintrene, fordi vi opplever mer nedbør og høyere temperaturer, sier informasjonsdirektør i Nordpool Hartvig Munthe-Kaas til DinSide.

Vil synke mer

All denne bokstavelig talt overfloden i vannkraftforsyningene reflekteres i lave spotpriser til forbruker. Kjøpte du i går strøm gjennom Total Energi ASA, ville du ha betalt gårsdagens systempris på 18,4 øre, pluss et påslag på 1,44 øre. Med merverdiavgiften ville prisen på strøm i går kommet på 24,8 øre. En gledelig overraskelse er det at vår prisliste faktisk viser at variabel pris hos den landsdekkende leverandøren Hurumkraft ligger på samme nivå denne uken.

- Markedet forventer at prisene vil holde seg på et lavt nivå til våren, fortsetter Munthe-Kaas, og forteller om forventede systempriser på 17,8 øre i mars og 17,4 i april, på bakgrunn av futures-salget over Nordpool.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer