Glem lavere boliglånsrente

Ikke forvent lavere boliglånsrente i høst.

Norges Bank holder rentemøte 19. september. Om renten forblir uendret eller settes ned er fortsatt usikkert. Foto: COLOURBOX
Norges Bank holder rentemøte 19. september. Om renten forblir uendret eller settes ned er fortsatt usikkert. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det vært spekulert i om styringsrenten vil bli satt ned på Norges Banks neste rentemøte den 19. september. Enkelte medier har allerede vært ute og lovet rentefest for nordmenn før jul, men slett ikke alle ser for seg akkurat dette.

Blant skeptikerne er blant annet DNB, som i sin makroanalyse spår at renten skal ligge på stedet hvil i tiden fremover.

Heller ikke økonomiprofessor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo tror på en renteendring før jul.

– Norges Bank har tidligere ymtet om at styringsrenten kan bli satt ned ved neste rentemøte, men nå har inflasjonen gått litt opp og kronen er svekket de siste dagene. Derfor tror jeg Norges Bank holder styringsrenten uendret, sier Holden til DinSide.

>> Ikke ha for mye penger på konto

Tror ikke på lavere boliglånsrente

Skulle Norges Bank velge å sette ned styringsrenten i september, tror Steinar Holden likevel ikke på noen rentefest for boliglånskundene.

– Kanskje noen banker følger etter, med de fleste bankene tenker nok at renten vil gå opp igjen etter hvert. Dermed vil de beholde dagens rente, sier Holden, som også påpeker at det ikke er samme konkurranse om markedsandelene mellom bankene som det var for noen år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer