Glem nett-napp uten bilde

Utseende betyr mye for nettdatere, men sexprat er fy-fy.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Førsteinntrykket er kjempeviktig enten man møter noen på nett eller ikke.


Nettdating er ikke så anonymt som vi kanskje tror. Skal du få napp, rekker det nemlig ikke bare med fagre ord – det må gjerne et bilde til.

Det viser en en større undersøkelse som datingnettstedet love.dk nylig har utført, der mange av spørsmålene gikk på utseendets betydning.

Les også: Norges beste nettdatingsside

På spørsmål om utseende betyr mye, svarte 33 prosent ja. Dessuten svarte 24 prosent at de ikke ville ha kontakt med noen som ikke hadde profilfoto. Kun 11 prosent svarte at utseende ikke betyr noe, ifølge danske Ekstrabladets nettutgave.

- Når man dater via nettet, mangler man en del av de faktorene som ellers er medvirkende til å skape god kjemi og søt musikk. Kroppsspråk, stemmebruk og duften av et annet menneske betyr mye når en skal vurdere hverandre, sier sexolog og samfunnsdebattant Vivi Hollender fra bedresex.nu til Ekstrabladet.

Les også: Treff drømmemannen

Seksualrådgiver Kjersti Antonsen i Kondomeriet er ikke overrasket over funnene til det danske nettstedet.

- Førsteinntrykket er kjempeviktig enten man møter noen på nett eller ikke. Dersom du dater på nettet, har du mulighet til å være svært selektiv. Og et bilde er jo det første man ser på, sier hun til DinSide Helse.

Null sexprat

På tross av det skrevne ords store betydning for nettdatere skal man være forsiktig med å bringe sex på banen, i hvert fall dersom man er ute etter en ny kjæreste.

54 prosent av de spurte fra love.dk mener at man skal kjenne en person svært godt før man skriver om sex. Kun 18 prosent synes det er naturlig.

- Særlig kvinner ønsker å innlede mer fortrolige, lange samtaler før man begynner å prate om sex. Og dersom man seriøst er ute etter å finne en venn for livet, er ikke sex det første man taster om. Det kan fort bli veldig tullete og useriøst. Å bli bedre kjent med hverandre og finne ut om en har noen felles interesser, kommer lenge før sexprat, sier Antonsen.

Trenger du tips til nettdating?
Les mer her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer