Glem rynkekremen

Sats heller på mat med antirynke-effekt!

Kiwi er en kraftig antioksidant som gjør godt for huden. Foto: Colourbox
Kiwi er en kraftig antioksidant som gjør godt for huden. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fet fisk, mandler og kiwi er blant matvarene som gir oss strålende hud og en smalere midje, i alle fall om vi skal tro Hollywoodlegen Nicholas Perricone.

- Nøkkelen til fremgang er enkel. Sats på et kosthold som gjør deg mett, og som bidrar til å holde huden sunn og frisk, foreslår Perricone ifølge Aftonbladet.se.

Fast og fin med fet fisk

Kjendisene Kim Cattrall og Heidi Klum er bare to av mange kjendiser som har hoppet på anti-rynkedietten, som blant annet består av regelmessig inntak av fet fisk som laks, makrell, fersk tunfisk og sardiner. De fete fiskene er fulle av fettsyrer som, ifølge Perricone gjør underverker for huden. De er også rike på proteiner som hjelper huden å holde seg fast og fin.

Soyamelk, som påskynder hudens produksjon av collagen, er også en viktig del av denne dietten. Collagen sørger for hudens fuktighet, mykhet og glatthet, og når vi eldes brytes disse ned og forårsaker rynker. Ved å fortsette å holde collagennivået høyt kan man forebygge rynker.

Hollywood-legen anbefaler også kiwi, en kraftig antioksidant som hjelper huden å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler kan for eksempel oppstå som følge av luftforurensing og gjør at huden eldes raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer