Glem vitaminer mot kreft

Tror du at vitaminene du tar beskytter deg mot kreft? Da tar du feil.

Publisert
Sist oppdatert

Vi hører fra mange hold at det både er sunt og viktig å ta kosttilskudd og fyller på vitaminlagrene våre for å unngå sykdom.

Nå viser imidlertid en ny studie at tilskudd av kalsium og vitamin D ikke reduserer risikoen for brystkreft. Og dette er, i følge ekspertene, nok en forsikring om at visse vitaminer ikke beskytter mot kreft, skriver nettstedet MSNBC.

- Det er ingen vitaminer eller mineraler som har bevist at de kan redusere risikoen for kreft, sier Eric Jacobs ved den amerikanske kreftforeningen, American Cancer Society, som er spesialist på vitaminer.

Mange andre leger anbefaler imidlertid daglig tilskudd av vitaminer for å beskytte helsa. Noen påstår at tilskudd av visse vitaminer kan beskytte mot kreft, så lenge det tas i riktige doser.

- Jeg tror det er essensielt å finne den optimale dosen av viktige næringsstoffer, sier Dr. Walter Willett ved Harvard School of Public Health.

Men nå ser det ut til at flere og flere eksperter heller mot at vitaminer ikke beskytter mot kreft.

Mange studierForskere mente tidligere at tilskudd av vitamin E og betakaroten kunne redusere risikoen for lungekreft. En studie viser at personer som tar tilskudd av vitamin E har mindre risiko for å få lungekreft. En større studie viser imidlertid at tilskudd av alpha-tocopherol (50 milligram), en form for E vitamin, ikke har noen effekt på lungekreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer