Glemt i operasjonskø

Sommeren 1999 ble jeg plassert i kø for å få operert bihulene ved Ullevål sykehus. To og et halvt år senere har jeg ikke hørt et pip fra sykehuset.

Publisert
Sist oppdatert

Mine sykejournaler handler stort sett om én ting - bihulene. Fra jeg var 16 - 17 år gammel var de betente mistenkelig ofte. Øynene rant og trynet verket.

I kø

Etter 10 år med disse plagene, fikk jeg time hos en spesialist på Øre-nese-halsavdelingen ved Ullevål universitetssykehus (tidligere Ullevål sykehus). Dette var sommeren 1999.

Hun konstaterte raskt at jeg er trang. Bihulene mine er smale og blir derfor lett betente. Spesialisten anbefalte å utvide bihulene med et kirurgisk inngrep. Jeg ble plassert i kø for inngrepet.

Noen dager senere fikk jeg bekreftende brev, der det sto at ventetida antagelig ville være åtte - ni måneder. Lenge, men det er ikke akutt, tenkte jeg og slo meg til ro med det.

ØNH-spesialisten ga meg streng beskjed om å slutte med nesespray, noe hver allmennlege jeg har besøkt i Tromsø, Trondheim og Oslo har bedt meg bruke.

Sprayet

Jeg droppet nesesprayen og ble øyeblikkelig bedre. Siden da har jeg hatt bihulebetennelse én eneste gang, men ble bra uten penicillin. Derfor glemte jeg nærmest inngrepet jeg sto i kø for å få utført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer