Glitnir Bank nær kollaps

Den islandske staten må gripe inn og redde Glitnir fra konkurs.

Glitnir bank må reddes av den islandske staten. Foto: Faksimile Glitnir.no
Glitnir bank må reddes av den islandske staten. Foto: Faksimile Glitnir.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansurolighetenes konsekvenser rykker stadig nærmere Norge. Nå redder den islandske staten Glitnir fra kollaps.

I en pressemelding opplyser banken at fundingssituasjonen (bankenes evne til å hente inn nye penger i markedet) kollapset de siste dagene, og staten måtte inn og redde banken.

Går banken din konkurs?

Styret i banken har takket ja til et tilbud på 600 millioner euro for 75 prosent av selskapet, og kjøpet skjer gjennom en emisjon.

Alt om finanskrisen

- Styret og ledelsen i Glitnir har jobbet for å sikre bankens funding de seneste par turbulente månedene, men uheldigvis opplevde banken en alvorlig forverring de seneste dagene. Å ha staten som eier, styrker kapitalsituasjonen til banken og fjerner all tvil om Glitnirs finansielle styrke, uttaler konsernsjef Lárus Welding i en pressemelding.

Slik bytter du bank

Kundene rammes ikke

Welding mener dette beviser hvilken vanskelig situasjon som har oppstått som følge av den internasjonale finanskrisen. Men Glitnir hevder at kjernevirksomheten er solid, og at kundene ikke vil bli påvirket av eierskiftet. Heller ikke obligasjonseierne eller de ansatte kommer til å bli påvirket.

Nasjonaliseringen av Glitnir førte umiddelbart til at den islandske kronen svekket seg mot euro.

- Islandske banker har hatt et fundingproblem en periode, men dette var et veldig drastisk steg som jeg ikke tror mange forventet, sier rentestrateg Carl Hammer i SEB til Reuters.

Disse kan du skylde på

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer